Пропозиції для вас
Дзвінки за кордон

Польща

Перелік документів для відкриття візи:

Для дорослих:

1. Закордонний паспорт.

Акуратний закордонний паспорт (термін дії не менше 120 днів на момент повернення з туру) з наявністю вільного розвороту або двох сторінок для візи.

Якщо у туриста ДВА закордонних паспорти, потрібно передати два в оригіналі (навіть якщо закінчився термін дії).

УВАГА! Разом з загран.паспорта необхідно надати копії першої сторінки загран.паспорта і всіх віз за останні три роки.

2. Анкета Консульства Польщі.

3. 2 (дві) кольорові фотографії, суворо відповідні вимогам Шенгенських Консульств до фотографії на візу.

4. Копія всіх сторінок внутрішнього паспорта.

5. Копія ідентифікаційного коду.

6. Копія свідоцтва про народження.

(До моменту отримання українського паспорта).

7. Копії сторінок закордонного паспорта (першої сторінки та всіх сторінок з відмітками).

8. Копія свідоцтва про шлюб.

9. Документи про фінансування поїздки:

Для працюючих туристів, приватних підприємців, моряків:

Обов`язково в анкеті треба надати інформацію:

- Повну назву підприємства;

- Реквізити підприємства: повна адреса, поштовий індекс;

- Телефони підприємства (з кодом);

- Актуальну посаду туриста на даному підприємстві.

Для пенсіонерів:

Копія пенсійного посвідчення.

Для дітей і школярів (до 18 років):

а) проїзний документ дитини (обов`язкова наявність чистого розвороту в паспорті для відкриття візи);

б) 2 (дві) Кольорові фотографії, суворо відповідні вимогам Шенгенських Консульств до фотографії на візу. Дивитися вимоги пункт 3.

в) копія свідоцтва про народження дитини до 18 років;

г) довідка з місця навчання обов`язково з зазначенням точної адреси і телефону школи.

У випадку подорожі, яка відбувається протягом навчального року в довідці має бути прописано, що адміністрація навчального закладу дає дозвіл на відсутності учня на заняттях і не заперечує проти виїзду дитини за кордон у дати поїздки, які потрапляють на навчальний час.

д) копія паспортів обох батьків.

е) копія свідоцтва про шлюб, розлучення батьків;

ж) копія всіх сторінок внутрішнього паспорта (якщо дитині виповнилося 16 років).

Нові вимоги до розв`язання дитини для виїзду за кордон.

1) Нотаріально завірена копія дозволу для виїзду дитини за кордон.

У заяві повинно бути зазначено: в Польщу та інші країни шенгенської угоди

2) Терміни на які виписується дозволу для виїзду дитини за кордон. Повинні бути вказані суворо: Кількість днів туру + 1 день перед виїздом і 16 обов`язкових днів (Необхідних консульством).

Наприклад: тур на 8 днів (Кількість днів згідно з програмою туру) + 1 день перед виїздом + 16 (Обов`язкове кількість днів) = 25 дні. І того довіреність на виїзд дитини за кордон згідно з новими вимогами має бути виписано з 01.09.2012 по 25.09.2012.

НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, передавати лише фотокопію. Оригінал дозволу потрібно мати при собі для перетину кордону! У ВИПАДКУ ПЕРЕДАЧІ ОРИГІНАЛУ ДОРУЧЕННЯ, БУДЕМО ВВАЖАТИ, ЩО ЩЕ ОДИН ЕКЗЕМПЛЯР У ТУРИСТІВ ДЛЯ ПРЕД`ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ.

Для студентів:

Студенти до 21 року не оплачує Консульський Збір при наявності оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання.

1. копія студентського квитка (ОБОВ`ЯЗКОВО);

2. довідка з місця навчання із зазначенням точної адреси і телефону навчального закладу.

У випадку подорожі, яка відбувається протягом навчального року в довідці має бути прописано, що адміністрація навчального закладу дає дозвіл на відсутності студента на заняттях.

3. для студентів вік 18-21 року обов`язково потрібно надавати заяву від батьків, про те, що дитина перебуває на повному фінансовому утриманні (утриманні) у батьків. Заява має бути написано від руки і завірене підписом.

3.1. Копія громадянських паспортів (всіх сторінок) батьків.

4. копія всіх сторінок з відмітками внутрішнього паспорта

5. копія свідоцтва про народження

Увага!!!

4. для студентів до 21 року обов`язково потрібно надавати заяву від батьків, про те, що дитина перебуває на утриманні у батьків. Заява має бути написано від руки і завірене підписом. 

Для безробітних:

1. самотня безробітна жінка подаватися не може!

2. безробітні чоловіки (одружений або самотній) подаватися не можуть!

3. дорослі особи, які закінчили навчання більше, ніж 6 місяців тому і не є працевлаштованими не можуть подаватися.

10. Консульський збір - 35 євро.

Консульський збір оплачується при кожній подачі.

При ВІДМОВИ у візі, консульський збір НЕ повертається.

Пільгові категорії (категорія громадян звільнених від оплати):

-Діти до 18 років;

-Студенти до 21 року при наявності оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання;

-Інваліди (за наявності певного посвідчення);