Пропозиції для вас
Дзвінки за кордон

Словаччина

Перелік документів для відкриття візи:

Для дорослих:

1. Закордонний паспорт.

УВАГА! Разом з загран.паспорта необхідно надати копії першої сторінки загран.паспорта і всіх віз за останні три роки.

2. Анкета Словацького Консульства.

3. 2 (дві) кольорові фотографії.

4. Копія сторінок внутрішнього паспорта.

5. Копія ідентифікаційного коду.

6. Копія свідоцтва про народження. (до моменту отримання українського паспорта).

7. Копія свідоцтва про шлюб.

8. Довідка з місця роботи.

Зверніть увагу!

Консульський відділ Словаччини вимагає, що туристам, які надають довідки про роботу від приватних підприємств і приватних підприємців необхідно надавати копію свідоцтва про реєстрацію.

Якщо турист працевлаштований в ПП, яке працює без печатки, туристу необхідно надати довідку з банку, незалежно від місячної зарплати.

Для приватних підприємців:

1. нотаріально завірена копія свідоцтва про реєстрацію

2. ксерокопія свідоцтва платника єдиного податку або патенту .

3. оригінал довідки з банку про наявність рахунку і стан рахунку. Залишок на рахунку мінімум 10 000 гривень. Термін дії довідки 1 місяць з дня видачі.

4. довідка з податкової про обсяг виручених коштів (не звіт) за останні 2 квартали.

Якщо на загальній системі оподаткування, то Свідоцтво платника ПДВ (копія).

Для моряків:

1. Копія контракту, завірена оригінальною печаткою.

2. Довідка з роботи, про те, що в даний момент працює, завірена мокрою печаткою.

3. Довідка з банку про стан рахунку. Термін дії довідки 1 місяць з дня видачі.

Для пенсіонерів:

Якщо пенсіонер НЕ працює, він НЕ оплачує консульський збір.

Якщо пенсіонер працює. І передається довідка з місця роботи, як документ підтверджує фінансування поїздки, пенсіонер автоматично оплачує консульський збір.

1. копія пенсійного посвідчення;

2. оригінал довідки з пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 місяців;

Для дітей і школярів:

а) проїзний документ дитини (обов`язкова наявність чистого розвороту в паспорті для відкриття візи);

б) 2 (дві) Кольорові фотографії

в) копія свідоцтва про народження дитини до моменту отримання ним українського паспорта;

г) довідка з місця навчання обов`язково з зазначенням точної адреси і телефону школи.

д) копія паспортів обох батьків.

е) копія свідоцтва про шлюб, розлучення батьків;

ж) нотаріально завірену копію дозволу для виїзду дитини за кордон.

з) як фінансовий гарант подорожі, довідка з місця роботи одного з родичів, заробітна плата якого становить не менше 3500 гривень або поточний рахунок з банку на одного з родичів.

До довідки з роботи родича або поточному рахунку родича обов`язково додається:

1. Заява про фінансування туристичної поїздки туриста, нотаріально завірене.

У заяві повинно бути зазначено: в країни Шенгенської угоди.

2. Копію українського паспорта спонсора.

3. Копію документа, який підтверджує родинні зв`язки спонсора і того, кого фінансують.

4. Довідка з місця роботи одного з членів сім`ї та НОТАРІАЛЬНА заява найближчого родича про фінансування туристичної поїздки.

Для студентів:

Студенти до 21 року не оплачує Консульський Збір при наявності оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання.

1. копія студентського квитка (ОБОВ`ЯЗКОВО)

2. копія свідоцтва про народження;

3. довідка з місця навчання із зазначенням точної адреси і телефону навчального закладу.

У випадку подорожі, яка відбувається протягом навчального року в довідці має бути прописано, що адміністрація навчального закладу дає дозвіл на відсутності студента на заняттях.

4. довідка з місця роботи одного з членів сім`ї та НОТАРІАЛЬНА заява найближчого родича про фінансування туристичної поїздки. Як фінансовий гарант подорожі, довідка з місця роботи одного з родичів, заробітна плата якого становить не менше 3500 гривень або поточний рахунок з банку на одного з родичів.

До довідки з роботи родича або поточному рахунку родича обов`язково додається:

1. Заява про фінансування туристичної поїздки туриста, нотаріально завірене.

У заяві повинно бути зазначено: в країни Шенгенської угоди.

2. Копію українського паспорта спонсора.

3. Копію документа, який підтверджує родинні зв`язки спонсора і того, кого фінансують.

4. Довідка з місця роботи одного з членів сім`ї та НОТАРІАЛЬНА заява найближчого родича про фінансування туристичної поїздки.

Для домогосподарок:

1. довідка з банку на фірмовому бланку з підписом і печаткою про наявність поточного рахунку.

Наявність грошей на рахунку на день надання довідки, повинно бути з розрахунку не менше 55 євро в добу на людину. Термін дії довідки 1 місяць з дня видачі. Депозитні рахунки не приймаються.

2. Фінансування:

Як фінансовий гарант подорожі, довідка з місця роботи одного з родичів, заробітна плата якого становить не менше 3500 гривень або поточний рахунок з банку на одного з родичів.

До довідки з роботи родича або поточному рахунку родича обов`язково додається:

1. Заява про фінансування туристичної поїздки туриста, нотаріально завірене.

У заяві повинно бути зазначено: в країни Шенгенської угоди.

2. Копію українського паспорта спонсора.

3. Копію документа, який підтверджує родинні звязки спонсора і того, кого фінансують.

Для безробітних:

1. самотня жінка тільки з наявністю рахунку в банку подаватися не можуть!

2. безробітні чоловіки (одружений або самотній) з наявністю рахунку в банку або під

фінансування родичів подаватися не можуть!

3. дорослі особи, які закінчили навчання більше, ніж 6 місяців тому і не є працевлаштованими не можуть подаватися. Також вони не можуть подаватися під фінансування батьків, родичів!

9. Консульський збір - 35 євро.

Консульський збір оплачується при кожній подачі.

При ВІДМОВИ у візі, консульський збір НЕ повертається.

Пільгові категорії (категорія громадян звільнених від оплати):

- Діти до 18 років;

- Студенти до 21 року при наявності оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання;

- Інваліди (за наявності певного посвідчення);

- Непрацюючі пенсіонери. Якщо передається довідка з місця роботи, як документ підтверджує фінансування поїздки, пенсіонер автоматично оплачує консульський збір.